In 2005 hebben wij het geluk gehad om gedurende vijf jaar in Zuid-Afrika te kunnen wonen. Tussen 2005 en 2010 hebben we dan ook alle kansen gegrepen om zoveel mogelijk van en over dit land te leren kennen en waarderen.

Een groot deel van onze vakanties en weekendjes weg, brachten we door in de wijnstreek in het Zuiden van Zuid-Afrika. We hebben er uitgebreid kennis gemaakt met de schitterende wijnen die deze streek te bieden heeft.
Het klimaat, de bodem en de ruimte bieden, de veelal jonge bedrijven, enorme mogelijkheden om te groeien.
Het departement wijnbouw en oenologie van de universiteit van Stellenbosch biedt goede opleidingsmogelijkheden, wat de kwaliteit van de wijnbouw in de streek alleen maar ten goede komt.

Wij hebben ervan genoten en zo is de passie voor dit land en de plaatselijke wijnen ontstaan.

Eens terug in België, merkten we dat zowat overal Zuid-Afrikaanse wijnen te koop worden aangeboden en dat ze op de wijnkaart staan in verscheidene restaurants.
Toch was het een teleurstelling voor ons, daar het niet die wijnen waren die we ter plaatse in de winkelrekken of op de wijnkaarten gezien hadden. We herkenden ook geen enkele van de door ons bezochte wijndomeinen in dit aanbod.
Het is toen dat we onze zoektocht begonnen naar datgene wat voor ons herkenbaar was, naar datgene wat wij ervaren hadden, naar wat wij hier  willen aanbieden.

Contacteer